Ota käyttöösi maksuton Ammattiosaajan Työkykypassi-ohjelmisto

23.4.2018

Ammatillisen tutkinnon opiskelun aikana on tärkeä vahvistaa opiskelijoiden työelämätaitoja ja työkykyä tukevia valmiuksia. Työkykypassi-ohjelmisto nivoutuu toisen asteen ammatillisten tutkintojen opetussuunnitelmiin, ja sitä voi käyttää opetusvälineenä esimerkiksi Työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen -osiossa.

Mitä ohjelmisto sisältää?

Työkykypassi-ohjelmisto on maksuton työkalu työelämätaitojen oppimiseen ja työkykytaitojen kehittämiseen toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa. Ohjelmisto koostuu opiskelijan mobiilisovelluksesta ja opettajan web-käyttöliittymästä.

Ohjelmiston tehtävät liittyvät ammatin työkykyvalmiuksiin, terveysosaamiseen, liikuntaan, harrastuneisuuteen ja yhteistyötaitoihin. Tehtäviä voidaan suorittaa esimerkiksi ammatillisten aineiden, liikunnan ja terveystiedon tunneilla. Osa tehtävistä toteutetaan työharjoittelupaikalla tai itseopiskeluna oppilaitoksen ulkopuolella.

Opettajan web-käyttöliittymällä opettaja voi luoda opiskelijaryhmiä, jotka tekevät tehtäviä, seurata opiskelijoiden suorituksia ja antaa niistä palautetta. Työkykypassi-mobiilisovellus on opiskelijan työkalu Työkykypassi-ohjelmiston tehtävien tekemiseen.

Lue lisää Työkykypassi-ohjelmistosta
(linkki: https://www.ttl.fi/tutkimushanke/combo-nuorten-osallisuuden-hyvinvoinnin-tyoelamavalmiuksien-edistaminen/ota-ammattiosaajan-tyokykypassi-ohjelmisto-kayttoosi/)


Työterveyslaitos on kehittänyt Työkykypassi-ohjelmiston yhteistyössä SAKU ry:n, Kisko Labs Oy:n sekä Haaga-Helian ammattikorkeakoulun kanssa. Työkykypassi-ohjelmisto pohjautuu Ammattiosaajan työkykypassi -opintokokonaisuuteen.