PLAY!-hankkeen vapaaehtoiset nuoret Italiassa 29.5-1.6.2018

11.6.2018

Hankkeen kansainväliselle liikuntaleirille osallistui vapaaehtoisia ja hankkeen työtekijöitä 5 eri maasta: Espanjasta, Sloveniasta, Suomesta, Englannista ja Italiasta. Leirin aikana jaettiin kokemuksia ja ohjausmetodeja eri maissa tehdyistä liikuntakerhopiloteista, tutustuttiin muiden maiden vapaaehtoisiin ja liikuttiin.

Kuusi nuorta - 2 tyttöä ja 4 poikaa -  hankkeeseen rekrytoiduista 13 vapaaehtoisesta nuoresta osallistui kv. liikuntaleirille Italiassa 29.5.-1.6.2018. Lisäksi matkalla oli mukana vapaaehtoisten kouluttaja Hanna-Mari Toivonen, tuutori Mishel Odeh ja hankekoordinaattori Riitta Latvio. 

Leirin järjestettiin Padovan lähistöllä Adrianmeren rannalla sijaitsevassa luonnonkauniissa Rosolina Maressa. Lähin lentokenttä sijaitsee Venetsiassa ja tiistain matkapäivänä jäi aikaa tutustua tuohon satojen siltojen ja kanaalien kaupunkiin.

Ensimmäisenä varsinaisena leiripäivänä liikuttiin läheisessä luonnonpuistossa ja tehtiin ryhmäytymisharjoituksia. Torstaina tutustuttiin käytännönharjoituksin eri maiden hankkeissa valittuihin ohjausmenetelmiin Venetsian alueen liikuntaprojekteihin yhdenvertaisuuden ja inkluusion näkökulmasta. Italialaiset partnerit olivat lisäksi tuoneet maisteltavaksi omien seutujensa herkkuja. Viimeisenä leiripäivänä työntekijät kokoontuivat suunnittelemaan hankkeen jatkoa ja vapaaehtoiset saivat pitää vapaapäivän rannalla, altaalla ja kaupoissa.

FIMUn vapaaehtoiset keräsivät pisteet kotiin erittäin sosiaalisella ja avoimelle käytöksellään. Osa nuorista osoittautui varsinaisiksi ryhmähengen nostattajiksi tanssi- ja taitotemppuesityksillään iltaisin. Nuoret vetivät myös virallisemmat osuudet oikein mallikelpoisesti.


PLAY-hankkeen tavoitteena on edistää syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten koulunkäyntiä liikunnan avulla.

Play-hankkeen sivut
Seuraa hanketta twitterissä
Seuraa hanketta facebookissa