Arjen Gladiaattori, tule FIMU ry:n kanssa ylittämään liikkumisen esteitä SuomiAreenaan Poriin 16.7!

15.6.2018


Millaisia liikkumisen haasteita kohtaat arjessasi ja millaisia ratkaisuja olet löytänyt liikkumisen esteiden madaltamiseksi? Mitä tehdä jos liikkumista hankaloittaa ajan tai seuran puute, fyysiset rajoitteet tai vaikkapa henkinen uupumus?

 

14.06.2018 (OLL)


Näitä niin yksilön hyvinvoinnin kuin yhteiskunnan kannalta keskeisiä kysymyksiä käsitellään SuomiAreenan avajaispäivänä 16.7.2018 järjestettävässä Arjen gladiaattorit – yli liikkumisen esteiden –keskustelutilaisuudessa Antinlavalla. Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) järjestää tilaisuuden yhdessä Kunnossa kaiken ikää -ohjelman, Liikkuva koulu -ohjelman, Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto FIMU ry:n, Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n ja Veikkauksen kanssa. Kutsumme sinut ylittämään kanssamme liikkumisen esteitä ja löytämään sisäinen arjen gladiaattori!
 

Keskustelutilaisuuden puhujina ovat Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar, Nuorisotutkimusseuran vastaava tutkija Mikko Salasuo, viisinkertainen paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähti ja UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari. Keskustelua luotsaa Ylen toimittaja Jenny Lehtinen.

Olet lämpimästi tervetullut seuraamaan takuulla eläväistä keskustelua liikkumisen haasteista ja konkreettisista ratkaisuista liikkumisen lisäämiseksi. Jos et pääse paikan päälle, ei hätää: voit seurata netistä MTV:n livelähetystä tilaisuudesta.

Keskustelutilaisuuden lisäksi pääset etsimään sisäistä arjen gladiaattoriasi heti avajaispäivän  alussa pidettävässä torivartissa Special Olympics- urheilijoiden kannustamana.

OLL:n, Fimun ja muut tapahtumajärjestäjät löydät myös koko päivän ajan Kansalaistorilta Veikkauksen teltalta. Tule rohkeasti juttelemaan kanssamme ja pelaamaan erä liikuttavia retropelejä!
Tarkemmat tiedot keskustelutilaisuudesta ja päivän muusta ohjelmasta löydät Facebookista.

FIMU ry on mukana Porin superviikoilla koko tapahtuman ajan edistämässä monikulttuurisen liikunnan asemaa valtakunnallisella tasolla, yhdessä Veikkauksen ja muiden yhteistyökumppaniemme kanssa. 

 

#arjengladiaattori
#suomiareena
#liikuntakuuluukaikille
#suvaitsevaisuus

 

----------------------------------------------

OHJELMA

Klo 10 
3 – 2 – 1, arjen gladiaattorit esiin! (MTV-lava)

Viritä kehosi ja mielesi SuomiAreena-viikkoon Special Olympics -urheilijoiden vetämässä toiminnallisessa torivartissa. 

Klo 14.30–15.30 
Arjen gladiaattorit – yli liikkumisen esteiden -keskustelutilaisuus Antinlavalla (Antinkatu 5)

Keskustelutilaisuudessa pureudutaan liikkumisen haasteisiin ja etsitään ratkaisuja liikkumisen lisäämiseksi. Puhujina Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar, Nuorisotutkimusseuran vastaava tutkija Mikko Salasuo, viisinkertainen paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähti ja UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari. Keskustelua luotsaa toimittaja Jenny Lehtinen. 

Klo 10–17 
Veikkauksen teltan toiminnallinen näyttelypiste Kansalaistorilla