FIMUn perheleirillä Kisakeskuksessa 10.-12.8.2018 lähes 100 osallistujaa

15.8.2018FIMUn tarjosi jäsenseuroilleen mahdollisuuden osallistua kesäiselle liikuntaleirille viikonloppuna 10-12.8. Kisakeskuksen luonnonkauniissa maisemissa.

Paikalle saapui miltei 100 osallistujaa mummoista lapsiin, perheistä nuoriin poikiin ja tyttöihin. Osallistujat edustivat 13 eri jäsenseuraa ja monia eri kulttuuritaustoja - mukana oli mm. inkerinkarjalaisia, venäläisiä, kurdeja, tsetsheenejä, georgilaisia, somaleja ja brasialialaisia.

Liikuntatarjonnassa oli pyritty huomioimaan eri ikäisten ja kuntoisten osallistujien tarpeet. Suosituimpia lajeja olivat seinäkiipeily, tanssitunti ja capoeira. FIMUn seuroista rekrytoidut ohjaajat vetivät mm. capoeiraa, tanssia, lentopalloa, koripalloa, keppijumppaa, tuolijumppaa, pihaleikkejä, lenkkeilyä, sauvakävelyä ja venyttelyä. Itsekseen saattoi kiertää myös luontopolkua ja lainata venettä soutelua varten. Lauantain Escape room -rata ja sunnuntain leirikisailu sopivat kaikille ja niissä kisattiinkin sekajoukkueissa. Illan huipensi jalkapalloturnaus ja disco.

Sää suosi leiriläisiä – vain sunnuntaiaamuna tuli pari sadekuuroa. Aurinkoiset ja lämpimät ilmat takasivat sen, että lapset ja nuoriso viihtyivät uimassa. Rantasaunasta oli myös senioreiden mukava pulahtaa vilvoittelemaan.

Liikunnan ja muun ohjelman tiimellyksessä oli helppo tutustua uusiin ihmisiin ja saada uusia kokemuksia ei lajien parissa. Ikimuistoisen elämyksen saivat mm. he kaksi nuorta tyttöä, jotka eivät aiemmin olleet käyneet luonnon vesissä uimassa.

Lisätiedot: FIMU ry / Järjestökoordinaattori Riitta Latvio / riitta.latvio@fimu.fi