FIMU liikutti koululaisia Euroopan Urheiluviikolla Telia-Areenalla

2.10.2018Tiistaina 25.9. Töölön Kisahallin ympäristössä liikkui yli 7000 pääkaupunkiseudun koulujen lasta ja nuorta. "School Action Day" -päivää olivat toteuttamassa lajiliitot, urheiluseurat ja monia muita yhteistyökumppaneita, yhteensä lähes sadassa liikuntapisteessä.

Euroopan urheiluviikon teemaviikon tavoitteena on kannustaa liikkumaan aktiivisesti sekä lisätä tietoisuutta liikunnan positiivisista vaikutuksista. Suomessa urheiluviikkoa vietetään lasten ja nuorten liikkumisen merkeissä. Viikon päätapahtuma School Action Day on yksi Euroopan suurimmista koululaisten liikuntatapahtumista ja se on liikuttanut vuosittain tuhansia oppilaita.

Kaiken kaikkiaan tapahtuma kokosi yhteen yli 200 alakoulun sekä noin 140 yläkoulun luokkaa viettämään liikunnallista päivää. Tutuiksi tulivat muun muassa pallo- ja mailapelit, leikit, parkour, frisbeegolf sekä erilaiset kamppailulajit. Tapahtuman huipensi tubettaja Lakon juontama yhteisohjelma Telia 5G Areenalla.

- Fimu toi liikuntapäivään Suomeen hiljattain saapuneen uuden hauskan ja helpon lentopalloon perustuvan Mamanet -lajin. Koululaiset pääsivät kokeilemaan lajinomaisia heittoja sekä syöttöjä, kukin omalla tyylillään. Laji on matalankynnyksen liikuntaa parhaimmillaan, ja erityisesti naisille suunnattua yhteisöllistä ja sosiaalista urheilua. 

Päätapahtuman lisäksi urheiluviikon ohjelmassa on lähes 30 alueellista tapahtumaa, jotka liikuttavat yli 100 000 lasta ja nuorta ympäri Suomea.

https://www.sttinfo.fi/tiedote/school-action

 

Euroopan urheiluviikko
School Action Day on osa Euroopan komission Euroopan urheiluviikkoa (European Week of Sport, EWoS). Teemaviikko järjestettiin ensimmäisen kerran syyskuussa 2015. Sen avulla pyritään kannustamaan kansalaisia liikkumaan aktiivisesti sekä lisäämään tietoisuutta liikunnan monista hyödyllisistä vaikutuksista. Suomessa Euroopan urheiluviikkoa koordinoi Opetushallitus. Lisätietoa Euroopan urheiluviikosta englanniksi European Week of Sportin verkkosivuilla