FIMU ry:n projektipäällikkö ja jalkapalloilija Ilari Äijälän kuulumisia (URHEA)

25.1.2019

Foto: Susanna Haikonen
Foto: Susanna Haikonen

”Tulevaisuus pitää sisällään mielenkiintoisia virityksiä. Fimun hanke Punainen Kortti Rasismille jatkuu, ja olen saanut ensimmäisenä kokopäiväisenä työntekijänä kehittää sitä ja viedä sitä eteenpäin. On mahtavaa, että sitä pystyy kehittämään, viemään eteenpäin ja tekemään asioita vähän paremmin”, Äijälä kertoo.


Ilari Äijälä nauttii elämästä jalkapallouransa lopettamisen jälkeen
 

Vuosi sitten jalkapallouransa lopettanut Ilari Äijälä nauttii aktiviiviuran jälkeisestä elämästä. Yli kaksisataa Veikkausliiga -ottelua pelannut Äijälä kertoo, että siirtyminen huippu-urheilijan arjesta normaaliin elämään on sujunut mieluisasti.
 

Viime lokakuussa Esport Honka on juuri voittanut Ykkösen ratkaisevan nousukarsintaottelun Helsingin IFK:ta vastaan noususta Veikkausliigaan. Espoolaisten voitonjuhlista huolimatta, ottelun ratkaisumaalin tehneen Ilari Äijälän sisällä oli jo kypsynyt ajatus lopettamisesta. Mahdollisuus pelata Veikkausliigaa pisti Äijälän mietityttämään uransa jatkoa, mutta lopulta päivätyöt, opiskelu ja perhe ajoi päätöksen lopettamisen suuntaan.
 

”Uran viimeinen peli oli nousukarsintaottelu Veikkausliigaan. Olisi sinällään ollut ihan hienoa tämän uuden Esport Hongan lähteä tällaiseen projektiin, mutta toisaalta mulla oli jo aika paljon vaikeuksia Ykkösen kaudella sovittaa työkuviot näihin urheilukuvioihin. Siinä tapauksessa ehkä joku piti jättää pois. Nyt on kiva, että on ollut myös perheelle aikaa”, Äijälä toteaa.

Myös opiskelut luokanopettajaksi Helsingin yliopistossa ja perheenisänä oleminen pitää ”Iltsun” kiireisenä vielä aktiiviuran jälkeenkin.

”Arki on aika lailla töitä ja perhe-elämää pääosin. Vähän pitää myös yrittää pitää kunnosta huolta. Yliopistossakin olen jo opiskellut aika pitkään. Tässä ja nyt olisi vihdoin ja viimein aika valmistua”, Äijälä jatkaa

 

Lue koko artikkeli tästä  (Urhea, Christian Soininvaara)