Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt FIMU ry:lle rahoituksen Mamanet -palloilulajin edistämiseen Suomessa

21.5.2019


Mamanet on hanke, joka edistää hyvinvointia ja liikuntaa maahanmuuttajataustaisten ja kantaväestön naisten ja tyttöjen keskuudessa. Laji on hauska ja helppo matalan kynnyksen lentopalloon perustuva liikuntalaji, joka yhdistää eri-ikäisiä ja -taustaisia ihmisiä.

Israelista lähtöisen olevan Mamanetin visiona on vahvistaa naisten sosiaalista kanssakäymistä, liikuntaharrastamista sekä verkostoitumista. 

"Every woman can" on muuttunut monelle sloganista todellisuudeksi  Israelissa yhteisön tekemän työn kautta. Israelissa Mamanet on yhdistänyt naisia eri taustoista. Maalliset henkilöt, ortodoksijuutalaiset, druusit, kristityt, arabit ja beduiinit toimivat samassa
yhteisössä ja pelaavat samaa lajia.  Yhteisö tekee sosiaalisia projekteja mm. laisten sekä syrjäytymisvaarassa olevien nuorten parissa. Lisäksi verkosto järjestää ravinto ja terveystiedotusta jäsenilleen. 

Israelista, jossa pelaajia on jo n. 10 000, laji on levinnyt mm. Itävaltaan, USA:han, Kreikkaan sekä Italiaan. Vuodelle 2019 myönnetyn hankeavustuksen avulla Mamanet voidaan viedä useampaan kaupunkiin Suomessa - jo aktiivisten Helsingin, Vantaan ja Espoon lisäksi. Laji kuuluu Kansainvälisen Työväen Urheiluliiton (CSIT) virallisiin lajeihin, ja on tullut alunperin Suomeen vuoden 2017 aikana TUL:n kautta.

Verkostoon kuuluu TUL:n ja Fimun lisäksi mm. Kisakeskuksen Urheiluopisto, Vantaan Sporttia kaikille, Helsingin kaupunki, Sumana, (Suomen Maahanmuuttajanaisten Liikunta ry) sekä Nelumbo ry. Lajiesittelyjä on tulossa mm. Kotkan Liikuntatoimen ja Mylly ry:n kutsumana ja sitä esitellään TUL100-vuotisjuhlallisuuksissa näytöslajina 15.6 Jäähallilla. 

Ensimmäiset ystävyysottelut kaupunkien välillä on pelattu jo Helsingissä ja Vantaalla, ja tavoitteena on järjestää turnaus syksyllä, sekä koulutus- ja peliviikonloppu Kisakeskuksessa.

Linkit:

Facebook MamanetFIN

Kansainvälinen Mamanet  

How to play Mamanet -videoLisätiedot:

Hanna Sarkeala
Projektipäällikkö
Mamanet Finland / FIMU ry

Tel. +358 45 1111 970
Email: hanna.sarkeala@fimu.fi