Fimun Mamanet -hankkeelle jatkorahoitus 2020

29.1.2020


Naisten ja tyttöjen liikunnan edistämisen hanke Mamanet on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksen myös vuodelle 2020. Hanke alkoi 1.1.2019, ja vuoden 2019 positiivisten tulosten myötävaikutuksella saadun rahoituksen avulla jatketaan seuraavalle kaudelle. Tavoite on kehittää lajia edelleen, ja saada mukaan yhä suurempi joukko harrastajia liikkumaan yhdessä.

Mamanet -hauskaa ja helppoa palloilua erityisesti naisille ja tytöille - on hanke, joka edistää hyvinvointia ja liikuntaa maahanmuuttajataustaisten ja kantaväestön keskuudessa.  Mamanet on matalan kynnyksen lentopalloon perustuva liikuntalaji, joka yhdistää eri-ikäisiä ja -taustaisia ihmisiä.

Vuosi 2019 osoitti, että em. kaltaiselle liikunnalle on tarvetta erityisesti maahanmuuttajataustaisten naisten ja nuorten tyttöjen keskuudessa - perheenäidit saavat oman harrastusmahdollisuuden turvallisessa ymäristössä ja tutun ohjaajan johdolla, parhaimmassa tapauksessa yhdessä tyttäriensä kanssa, laji tuo yhteen eri kulttuuritaustat joukkuepelin ansiosta, ja turnaukset ja ystävyysottelut antavat myös mahdollisuuden kilpailuun ja onnistumisen elämyksiin. 

Laajan yhteistyöverkoston  - TUL ry, Nelumbo ry, Sumana ry, Helsingin kaupunki, Vantaan kaupunki, Sporttia kaikille ry, Kisakeskuksen Urheiluopisto, Kirkkonummen Urheilijat ry, Helsinki Liikkuu jne. - sekä vahvan ohjausryhmän, jonka jäsenet edustavat Olympiakomiteaan, Lentopalloliittoa, Kisakeskusta, Fimua, jäsenseuraamme Nelumboa sekä TUL ry:tä - avulla voimme viedä lajia eteenpäin laajemmalle valtakunnallisesti, vastaanottokeskuksiin ja uusille ikäryhmille kuten ikääntyneet ja koululaiset.

Tavoitteena on myös tutustua muiden maiden hyviin käytänteihin ja kokemuksiin.  Näistä hyvä esimerkki on Mamanet Itävalta, jossa 4 vuoden tuloksena on 34 viikkovuoroa, 11 aluejoukkuetta ja loistava malli kotoutumisen edistämiseen. 


Linkit:

Facebook MamanetFIN

Kansainvälinen Mamanet  

How to play Mamanet -videoLisätiedot:

Hanna Sarkeala
Projektipäällikkö
Mamanet Finland / FIMU ry

Tel. +358 45 1111 970
Email: hanna.sarkeala@fimu.fi