Lieksan somaliperheyhdistys toimii Pinnalla-hankkeessa

19.4.2021
Lieksan somaliperheyhdistys on mukana Pinnalla-hankkeessa yhtenä hanketta toteuttavana maahanmuuttajajärjestönä. Lisäksi lieksalaiset toteuttavat hankkeessa pilotin, jossa maahanmuuttajanaisten vesiliikunnan edistäminen pyritään kirjaamaan osaksi Pohjois-Karjalan kuntien kotouttamisohjelmia ja maakunnallista hyvinvointiohjelmaa.

Lieksassa on jo pyritty tarjoamaan maahanmuuttajanaisille ja tytöille vesiliikuntamahdollisuuksia. Aikuisten naisten kanssa on käyty bussilla kerran kuukaudessa Nurmeksen kylpylässä uimassa. Hankkeen työntekijä Triin Salem on vienyt alakouluikäisiä tyttöjä jo 4 kertaa uimaan Lieksan uimahalliin. Halli on aikuisilta suljettu, mutta lapset pääsevät uimaan, ja 1 aikuinen saa olla valvomassa ryhmää. Tytöt menevät uimaan burkineissa ja yksi tytöistä on jo oppinut kellumaan.

Lieksalaiset ovat jo tehneet kaupungille esityksen vain naisille vuorosta ja siitä, että burkinit sallittaisiin Lieksan uimahallissa.. Liikuntasihteeri on suhtautunut asiaan positiivisesti ja asian pitäisi ratketa maaliskuun aikana. Jos uimavuoro saadaan hankkeen avustuksella lieksalaisille voitaisiin mahdollisesti jo kesällä rahoittaa uimaopetusta. 

Facebook: Pinnalla Fimu

Instagram: Pinnalla_2021