Fimun Mamanet -hankkeelle jatkorahoitus 2021

5.5.2021


Naisten ja tyttöjen yhdenvertaisen liikunnan edistämisen hanke Mamanet on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksen vuodelle 2021. Hanke alkoi 1.1.2019, joten meneillään on jo kolmas kausi. Pandemian tuomista haasteista huolimatta harrastajamäärä on noussut tasaisesti ja uusia ryhmiä on voitu perustaa myös vuoden 2020 aikana.

Mamanet -hauskaa ja helppoa palloilua erityisesti naisille ja tytöille - on hanke, joka edistää hyvinvointia ja liikuntaa maahanmuuttajataustaisten ja kantaväestön keskuudessa.  Mamanet on matalan kynnyksen lentopalloon perustuva liikuntalaji, joka yhdistää eri-ikäisiä ja -taustaisia ihmisiä.

Vuodet 2019 ja 2020 ovat osoittaneet, että tämän kaltaiselle liikunnalle on tarvetta erityisesti maahanmuuttajataustaisten naisten ja nuorten tyttöjen keskuudessa - naiset saavat oman harrastusmahdollisuuden turvallisessa ympäristössä tutun ohjaajan johdolla, ja kaikki joukkuepelin hyödyt ilmenevät parhaimmillaan -yhdessä tekeminen, uusin ihmisiin tutustuminen, liikunta, hauskuus, sääntöjen oppiminen ja kehittyminen lajissa. 

Viime vuoden aikana voitiin vahvistaa, kotimaisen verkoston lisäksi, kansainvälisiä Mamanet -kontakteja etäyhteyksien avulla, tutustua uusiin maihin jotka ovat ottaneet lajin omakseen sekä kuulla muiden maiden parhaita kokemuksia ja oppia niiden omista malleista.

Vuoden 2021 hankkeen tavoite on valmistella syksyn toimintoja hyvissä ajoin etukäteen, jotta ryhmät -vanhat sekä uudet - voivat aloittaa tehokkaasti heti kun salivuorot pääsevät käyntiin, ja muutenkin on toivottavasti jo palattu entiseen liikunnan harrastustoiminnassa. 

Kevät- ja kesäkaudella -21 pyörivät jo ulkoharjoitukset, suunnitteilla on leiri pelaajille ja uusille ohjaajille, sekä lajiesittelyjä uusille verkostoille. 

Tilaa uutiskirje tästä

Linkit:

Facebook MamanetFIN

Kansainvälinen Mamanet  

How to play Mamanet -videoLisätiedot:

Hanna Sarkeala
Projektipäällikkö
Mamanet Finland / FIMU ry

Tel. +358 45 1111 970
Email: hanna.sarkeala@fimu.fi