Seuratoiminnan kehittämistuki vuodelle 2022 haettavissa

3.11.2021

Seuratoiminnan kehittämistuen haku vuodelle 2022 on avattu urheiluseuroille. Opetus- ja kulttuuriministeriön tuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Tukea on mahdollista hakea 30.11.2021 klo 16.15 saakka

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena. Avustusten myöntämisen edellytyksenä on, että eduskunta vuoden 2021 talousarviota hyväksyessään osoittaa määrärahat ko. tarkoitukseen.  Päätökset avustuksista pyritään tekemään huhtikuussa 2022.

Seuratuen tavoitteena on edistää matalan harrastuskynnyksen toimintaa lasten ja nuorten liikunnassa, kokeilla innovatiivisia toimintamalleja, lisätä toimintaan monipuolisuutta esimerkiksi uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä.

Hankeavustusta haetaan vuodeksi kerrallaan (hankekausi 12 kk). Hankkeiden kesto voi olla enintään kaksi vuotta. Pienin haettava avustussumma on 2 500 euroa ja suurin 25 000 euroa.  Avustus on aina osa hankkeen kokonaisrahoitusta, joten se ei voi kattaa hankkeen kaikkia kuluja.

Seuratukea haetaan sähköisesti Suomisport-palvelusta.  Hakemusta voi sähköisessä ympäristössä tehdä ja tallentaa hakuajan puitteissa. Sähköinen haku päättyy 30.11.2021 klo 16.15.

Lisätietoja ja hakuohjeet Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki) – OKM – Opetus- ja kulttuuriministeriö (minedu.fi)