Pinnalla-hankkeen kuulumisia kesältä ja syksyltä 2022

10.11.2022





Kuvan omistaa Espoon Mokulat
Kuvan omistaa Espoon Mokulat




Vesiliikunnan ammattilaisten koulutus ja työllistäminen

Hankkeessa koulutetaan ja luodaan maahanmuuttajataustaisista vesiliikunnan ammattilaisista naisohjaajapoolia, josta vinkkaamme ohjaajia yhdistysten ja järjestöjen sekä kunnallispuolen ja uimaseurojen käyttöön.

Kesällä 2022 yhteistyössä Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton kanssa järjestetylle uinninvalvojakurssille osallistui 7 maahanmuuttajataustaista naista, joista 5 suoritti kurssin kokonaisuudessaan. Heistä kaksi: Delaram Kreander ja Samah Kahim läpäisivät testiuinninkin ja saivat uinninvalvojan ja hengenpelastajan pätevyyden.

Viime vuoden UV-kurssilta valmistunut Mirna Nadra valmistui juuri SUHin kurssilta vesitreeniohjaajaksi. Hankkeelta saatte tuoreiden vesiliikuttajien yhteystiedot, jos teillä on naisohjaajille tarvetta. Onnittelut vielä kaikille valmistuneille!

 

Viidakkorumpu toimii

Olemme saaneet somessa ja whatsapp-ryhmissä tapahtuvan tiedotuksen avulla viidakkorummun toimimaan: pääkaupunkiseudulta tulee naisilta jatkuvasti kyselyitä naisten ja tyttöjen eriytetystä uimaopetuksesta ja uintivuoroista.

Opiskelijoille vinkataan vesiliikuntamahdollisuuksista lisäksi ammattiopistojen liikuntacoachien avulla sekä ammattikorkeakoulujen  hyvinvointikahviloissa.

HUOM!. Hankkeen sivuilta voit hakea eriytettyjä naisten vuoroja ja uimaopetusta omalta paikkakunnaltasi.

Voit myös seurata meitä somessa:    Ig:@pinnalla      fb: PInnalla Fimu

Hanke on vuonna 2022 työskennellyt naisten eriytetyn vesiliikunnan ja burkinin käytön edistämiseksi mm. Espoossa, Forssassa, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Kajaanissa, Lieksassa ja Vantaalla sekä maakuntatasolla Kymenlaaksossa ja Kanta-Hämeessä.
 

Päättäjät herätys – uimataito kuuluu kaikille!

Espoossa ei ole säännöllistä naisten vuoroa kaupungin taholta järjestetty suuresta tarpeesta huolimatta. Vetoamme yhteistyössä Espoon Monikulttuuristen Lasten ja Nuorten sekä muiden järjestöjen kanssa Espoon kaupunkiin keräämällä nimiä kunnallisadressiin, jotta Espoo huomioisi eri väestöryhmien oikeudet vesiliikuntaan ja osoittaisi allasaikaa naisten vuoron järjestämiseen. Lisää nimesi adressiin:

Sisäministeriön aloitteesta ja haastamana FIMUn hankkeet järjestivät 27.10.2022  maahanmuuttodialogin teemasta ”Maahanmuuttajat urheilussa ja liikunnassa: osallisuus – mahdollisuudet – syrjintä.” Dialogin kirjaukset toimitetaan sisäministeriöön ja sitä kautta mm. eduskuntapuolueille.

 

Valtakunnallinen selvitys naisten vuoroista ja burkinin käytöstä täydentyy kävijöiden haastatteluilla

Hankkeessa vuonna 2021 aloitettu valtakunnallinen selvitys naisten vuoroista ja burkinin käytöstä jatkuu vuonna 2022 vuoroilla käyvien naisten palautteen keruulla. Hankkeeseen kesällä Gesellius-säätiön tuella Jyväskylän yliopistosta palkattu korkeakouluharjoittelija Emna Bouzaiane kerää haastatteluin palautetta naisilta eri puolilta Suomea.

 

Save the Date: Pinnalla-webinaari 13.12. klo 10-12

Valtakunnallisen selvityksen ja kaksivuotisen hankkeen tulokset julkaistaan 13.12. klo 10-12 järjestettävässä webinaarissa.

Hankkeelle haetaan jatkorahoitusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja yksityisiltä säätiöiltä vuosille 2023 ja 2024, jolloin on tarkoitus

  • jatkaa työskentelyä naisille eriytetyn vesiliikuntatarjonnan lisäämiseksi ja burkinin käytön sallimiseksi eri puolella Suomea
  • sekä maahanmuuttajataustaisten naisten tukemista kouluttautumaan ja työllistymään vesiliikunnan alan ammatteihiin
  • edistää moninaisuuden näkymistä vesiliikunta-alan tiedotuksessa ja väestön moninaisuuden huomioimista uimahallikulttuurissa 
  • kouluttaa vesiturvallisuudesta ja järjestää retkiä luonnon vesien ääreen.