Mamanet -hankkeen syksyn uutiskirje 2023

24.10.2023 klo 13:25Mamanet -hankekausi 2023-2024 on puolivälissä, ja haluamme jakaa viimeisimpiä uutisia ja kuulumisia toiminnastamme. Tervetuloa lukemaan mm. EU European Week of Sports -tapahtumasta sekä syksyn naisten Mamanet -ryhmistä.

https://mailchi.mp/4c03a987dfb3/fimumamanet2023

Yllä linkki koko uutiskirjeesen

-------------------------

Toukokuussa osa lajin aktiiveista tapasi Triplan Biitsillä trooppisen pelailun merkeissä, samalla suunniteltiin tulevaa, syötiin pizzaa ja viihdyttiin yhdessä. Mukana oli tuttuja pelaajia, sekä hienosti myös uusia innostuneita mamanettilaisiä. (Kuvat yllä)

Yhdessä PLANin Voimanaisia -hankkeen kanssa järjestimme Puotilan uimarannan kauniilla beach -lentopallokentällä tapahtuman, jonka vetäjänä oli Mamanet-ohjaajamme Jinan Abdullatif Suomi-Syyria ystävyysseurasta. Äidit ja tyttäret harjoittelivat lämpimässä kesäillassa innokkaasti ja pelasivat toisiaan vastaan muutaman erän. Palaute osallistujilta oli todella positiivinen, joten suunnitelmissa on tehdä uusia yhteisiä liikuntatapahtumia jatkossakin.  

Mamanet -viikkovuorot lähtivät vauhdikkaasti käyntiin heti alkusyksystä, ja mukaan on tullut uusia ryhmiä mm. Lieksasta sekä Helsingin Pukinmäestä. Helsingin Vuosaaressa jatkaa Sumana ry sunnuntaisin, Kontulassa Inkeriseuran ikääntyneiden ryhmä, Espoossa Nelumbo ry keskiviikkoisin ja lauantaisin sekä Suomi-Syyria ystävyysseura ry samoin lauantaisin. Ensi vuoden alusta tavoite on saada lisää ryhmiä toimintaan, kiinnostuneet yhteistyötahot, olettehan yhteydessä! Yhteensä maailmalla on jo 1500 joukkuetta yli 10 maassa; Itävalta, Italia ja lajin perustajamaa Israel vahvimpina. 

Syksylle -23 on tulossa 25.-26.11 Kisakeskuksen leiri Raaseporissa yhteistyössä Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:n kanssa. Leirille saapuu 2 kansainvälistä Mamanet EU -hankkeen ohjaajakouluttajaa Italiasta. Suomesta osallistuu 20 naista koulutukseen, sekä lisäksi n. 30 pelaajaa. Turnaus järjestetään (samoin yhdessä TUL ry:n kanssa)  uudessa upeassa Espoon Leppävaaran Kameleonten urheiluhallissa lauantaina 16.12. Vuosi sitten Vantaan turnaukseen osallistui 11 joukkuetta, tavoite tänä vuonna on tehdä uusi ennätys! 

 

#BeActive School Week 2023

Euroopan urheiluviikko (European Week of Sport EWoS) on Euroopan komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa.
Viikon kohokohtana torstaina 28.9. Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten 4000 ala - ja yläkoulujen oppilasta kokeili päivän aikana yli 90 eri lajia upeassa syyssäässä Leppävaaran Urheilupuistossa. Lajeja oli kriketistä sählyyn, koriksesta seinäkiipeilyyn, temppurata, discopaku, voimistelua...
Mamanet oli muuntautunut tapahtumaan Skidinetiksi kohdeyleisönsä huomioiden -:).  Ohjaajamme Emine, Zahra sekä Zaynab opettivat lapsille palloilun perusteet ja sen jälkeen luokat pelasivat muutaman lyhennetyn erän. Vuonna 2024 olemme ehdottomasti taas mukana!