Pinnalla-hanke etsii maahanmuuttajataustaisia naisia uimaopettajakoulutukseen keväällä 2024

10.11.2023


FIMU ryn Pinnalla-hanke järjestää keväällä 2024 vain naisille tarkoitettuun uimaopettajakoulutuksen, johon haetaan osallistujiksi maahanmuuttajataustaisia naisia. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta osallistuville korvataan matka- ja majoituskulut.

Koulutus koostuu kolmesta moduulista ja sen kesto on n. 100 tuntia, joista 50 tuntia on lähiopiskelua. Lähiopiskelujaksot järjestetään Korson uimahallissa (Kisatie 29, Vantaa) kolmena viikonloppuna keväällä 2024:

la 13.– su 14.1.
la 10. – su 11.2.
la 9. – su 10.3.

Lähiopetuksen lisäksi kurssilaiset tekevät itsenäisesti verkossa etätehtäviä ja sekä harjoittelevat uimatekniikkaa uima-altaassa (yht. toiset 50 tuntia).

Ennen kurssia kannattaa käydä uimassa eri uintityyleillä. Kurssille tultaessa on hyvä pystyä seuraaviin suorituksiin:

  • Uimaan välttävästi 50 metriä kolmella eri uintityylillä: krooliuinti, selkäkrooli ja rintauinti
  • Yleisesti uimaan pysähtymättä vapaalla tyylillä vähintään 500m
  • Sukeltamaan 1,8metrin syvyyteen kaksi kertaa peräkkäin, ilman reunaan pysähtymistä
  • Hyppäämään pää edellä veteen lähtokorokkeelta tai 1m ponnahduslaudalta

Tarvittaessa Pinnalla-hanke järjestää kurssilaisille mahdollisuuden harjoitella vain naisille tarkoitetulla uintivuorolla.

HUOM! Osallistujien tulee olla vähintään 17-vuotiaita. Koulutukseen osallistuu ainoastaan naisia ja uimahallissa on vain naisia paikalla. Kouluttaja on myös nainen.

Koulutuksen hyväksytysti suorittanut saa uimaopettajan pätevyyden. Koulutus pätevöittää siis ammattiin. Koulutuksen toteuttaa Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry.

Koulutus on kurssilaisille maksuton, mutta osallistujat sitoutuvat palkkiota vastaan toimimaan uimaopettajana jollakin hankkeen kursssilla vuosina 2024 tai 2025.  

Toivomme ilmoittautumisia 31.12.2023 mennessä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen järjestökoordinaattori Riitta Latvio, Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto FIMU ry, riitta.latvio@fimu.fi, 050-5511197.

Lisää tietoa koulutuksesta löytyy myös SUH ryn sivuilta:

Uimaopettajakoulutus - Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry (suh.fi)