Vantaan Power Cupissa lentopallo kuului kaikille!

13.6.2017Fortum Power Cup 2017 järjestettiin 8.-11.6 Vantaan Myyrmäessä ja Vapaalassa. Tapahtumaan osallistui tänä vuonna 159 lentopalloseuraa 865 joukkueella. Kisapasseja lunastettiin yli 7000 ja käytössä oli noin 260 kenttää.

Tapahtuman järjestelyistä vastasivat yhdessä Suomen lentopalloliiton kanssa paikallisseurat Blues Volley, Espoo Lentis, Keimolan Kaiku, Korson Veto, Naarasleijonat, PuMa-Volley, Vantaan Lentopallo ja Helsinki Volley. Seurojen organisoimat 753 vapaaehtoistyöntekijää mahdollistivat turnauksen läpiviennin.

Power Cup itsessään tapahtumana on mahtava esimerkki yhteisöllisyydestä ja urheilun positiivisesta voimasta. Lisäksi useat ulkomaalaisjoukkueet toivat turnaukseen kansainvälistä tunnelmaa. Punainen kortti rasismille -pisteellämme kaadettiin turnauksen ajan keiloja lentopallolla sormi- ja iskulyönnillä sekä kokeiltiin iskulyönnin nopeutta tutkalla. Pisteellämme riitti jonoa jokaisena turnauspäivänä ja lapset sekä nuoret pääsivät kokeilemaan taitojaan. Mielenkiintoisia keskusteluja käytiin teltallamme mm. siitä mitä on rasismi ja millä tavalla sitä voitaisiin estää urheilussa.

Hankkeemme läsnäolo turnauksen Power-torilla on myös osoitus niistä yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden arvoista, joita tapahtumassa halutaan noudattaa ja viestiä ulospäin. Lentopallo on kansainvälinen laji, joka kuuluu kaikille ikään, sukupuoleen, ihonväriin, etniseen taustaan tai uskontoon katsomatta. 
Ilari Äijälä, Punainen kortti rasismille