Suomen Olympiakomitea hyväksyi 20.6.2017 kevätkokouksessaan FIMUn varsinaiseksi jäseneksi

21.6.2017


Olympiakomitean kevätkokous hyväksyi Olympiakomitean hallituksen esityksen mukaisesti varsinaisiksi jäseniksi kaikkiaan viisi uutta järjestöä: Suomen Vapaaotteluliitto ry:n, Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto FIMU ry:n, Suomen brasilialaisen jujutsun liitto ry:n, Suomen ITF Taekwon-Do ry:n sekä Suomen Sotilasurheiluliitto ry:n.


Yhteistyön viesti tulevalta toimitusjohtajalta

 

Vuosi 2016 oli muutosten vuosi Olympiakomiteassa, kun Valo ja Olympiakomitea päättivät yhdistää toimintansa 1.1.2017 alkaen. Muutosten jälkeen yksi järjestö eli Suomen Olympiakomitea vastaa suomalaisen liikuntakulttuurin kaikista sisällöistä liikkeen lisäämisestä huippu-urheiluun.

Elokuun puolivälissä aloittava Olympiakomitean uusi toimitusjohtaja Mikko Salonen esittäytyi kokousväelle ja nimesi yhteistyön yhdeksi avainteemakseen.

–  Yksin ei tehdä tuloksia. Yritysmaailman puolella on ollut trendikästä puhua verkostojen maailmasta. Urheilussa se on ollut arkipäivää jo pitkään. Yhteistyötä ja luottamusta meidän on rakennettava ja vahvistettava moneen suuntaan. Yksi näistä suunnista on liikunnan aluejärjestöt. Olen tavannut ison joukon alueiden puheenjohtajia ja toiminnanjohtajia, ja olemme sopineet askelmerkkejä tulevaisuuteen.

– Yhteistyön viesti kantaa myös uuden toimitilaratkaisun valmistelussa. Jo noin puolet Olympiakomitean jäsenjärjestöistä on sitoutunut muuttamaan väliaikaiseen toimitilaan Pitäjänmäelle. Se on enemmän liittoja kuin nykyisessä talossa. Ovi on edelleen auki. Lähtekää mukaan tekemään asioita aidosti yhdessä.

Lue koko uutinen tästä linkistä