Toiminnanjohtajan tervehdys 15.8.2017

15.8.2017 klo 17:00

Puoli vuotta Fimussa on opettanut paljon ja näyttänyt että kehitystyö on pienillä resursseilla hidasta, mutta mahdollista. Tekemisen paljoudesta kertoo se, että toiminnanjohtaja ei ole päässyt vierailemaan jäsenseurojen liikuntatuokioissa, vaikka sitä juuri eniten odotti. Onneksi leiri Kisakeskuksessa 4.-6.8. antoi mahdollisuuden tutustua moneen seuratoimijaan ja potentiaaliseen "Fimuaktiiviin".

 

Fimussa on meneillään kehitystyö, johon liittyy Järjestöhautomon vetämä strategian kirjoitus. Muutenkin kehitystä on tapahtunut monella tapaa: Toimiston resursseja on lisätty, työvälineitä ja työn teon tapaa modernisoitu, ja työntekijät ovat tiiviimmässä ja säännöllisemmässä kontaktissa kuin aikaisemmin. Jäsenistöä kuultiin kehitystyötä varten Fimun perheleirillä.

Fimua on kuultu kevään mittaan niin vaikuttamistyöryhmissä kuin Valtion liikuntaneuvoston yhdenvertaisuus- ja tasa-arvojaostossakin. Fimu on saanut Olympiakomitean täysjäsenyyden ja on verkostoitunut vahvasti liikunnan järjestökentässä. ETNOn vakijäsenyys jatkuu. - Edunvalvontatyö ei aina näy jäsenistölle, mutta on olennainen osa Fimun työtä kattojärjestönä ja monikulttuurisen liikunnan äänitorvena.

Järjestön hallitus ja toimihenkilöt eivät onnistu kehitystyössä yksin, vaan järjestö on yhtä vahva kuin koko kenttänsä. Keinoja ”olla mukana” on monia: Liittykää sosiaalisessa mediassa Fimun sivuille - välitetään yhdessä tietoa eteenpäin! Käyttäkää varmat tapaamisen paikat syys- ja kevätkokousten yhteydessä! Ilmoittautukaa eri työryhmiin! Tulkaa mukaan tapahtumiin! Olkaa vaikka vain yhteydessä toimistolle ja kysykää, miten voitte olla mukana. (Katso linkit jutun lopussa.)

- Fimun sääntöjen mukaan syyskokouksessa käsitellään hallituksen kokoonpano. Suosittelen asiasta kiinnostuneita ottamaan yhteyttä Fimun toimistolle, josta viesti välitetään hallitukselle. Kevätkokous velvoitti hallituksen kokoamaan ehdollepanotoimikunnan, joka kerää syyskokouksessa esitettävän uuden hallituksen, kertoo Fimun toiminnanjohtaja Katja Arpalo ja muistuttaa, että Fimun hallituspaikalta pystyy toden teolla vaikuttamaan monikulttuurisen liikunnan asioihin.

Katja Arpalon siirtyessä äitiyslomalle elo-syyskuun vaihteessa toiminnanjohtajan tehtäviä jatkaa Hanna Sarkeala.

Linkit:

Erasmus + Sport – hanke PLAY!

Punainen kortti rasismille

Ilmoittaudu työryhmiin, lue uutiskirjeestä #1