Punainen kortti rasismille -hanke ehdokkaana 2018 Urheilugaalassa!

4.12.2017Punainen kortti rasismille -hanke on historiallisesti mukana 2018 Urheilugaalassa ehdokkaana Urheilukulttuuri -kategoriassa! Tämä on erittäin hieno kunniansoitus pitkäaikaisesta rasisminvastaisesta työstä kaikille, jotka ovat hankkeen parissa työskennelleet.

Urheilukulttuuri-palkinto on tunnustus yksittäisestä teosta tai pitkäaikaisesta työstä suomalaisen urheilukulttuurin hyväksi. Palkinnon saaja voi olla henkilö tai yhteisö, joka on edistänyt urheilun arvoja tai perinteitä tai vaikuttanut hyvinvoinnin tai tasa-arvon kehittämisessä.
Muita ehdokkaita Urheilukulttuuri-kategoriassa ovat Flying Finn 100 -hanke, Paavo Nurmi ja Turun kaupungin yhteistyöhanke ja Urheilu-Suomi dokumenttisarja.

Urheilugaalan Uno-palkinnot jaetaan 18. tammikuuta Helsingin Hartwall Areenalla.
11:nnen kerran järjestettävässä urheilutapahtumassa suomalainen urheiluyhteisö kokoontuu juhlistamaan menneen urheiluvuoden sykähdyttävimpiä hetkiä. Vuonna 2017 Urheilugaalaa seurasi TV:n välityksellä noin 2 miljoonaa suomalaista. Urheilugaalan tavoitteena on nostaa suomalaisen urheilun ja liikunnan arvostusta yhteiskunnassa ja tehdä näkyväksi urheilijoiden, taustavoimien ja fanien arvo ja merkityksellisyys. Gaala rakentuu seuraavien arvojen varaan:

• yhdessä
• unelma
• rohkeus
• sisu
• ilo
• rehellisyys
• arvostus

Gaalassa jaetaan palkintoja yleisöäänestyksen, yhteiskunnan vaikuttajista kootun suuren palkintoraadin ja urheilutoimittajien valintojen perusteella. Lisäksi Urheilugaala jakaa vuosittain joitakin erityispalkintoja. Suureen raatiin kuuluu yli 300 yhteiskunnan, urheilun ja viihteen vaikuttajaa. Suuri raati koostuu poliitikoista, entisistä ja nykyisistä huippu-urheilijoista sekä urheilujärjestöjen toimijoista. Suuri raati äänestää palkintolautakunnan valitsemista ehdokkaista voittajat.
Raati äänestää seuraavien palkintoluokkien ehdokkaista voittajat: Läpimurto, Taustavoima, Urheiluilmiö, Urheilukulttuuri, Urheiluseura ja Aktiivisin kunta. Suuren raadin äänestys alkaa 2.12.21017 ja päättyy 9.1.2018.

Lisätietoja;

punainenkorttirasismille.fi

www.facebook.com/srtrcfinland

_______

Punainen kortti rasismille -hanke on Suomen monikulttuurisen liikuntaliiton (FIMU ry ) vuonna 2003 alulle laittama ja koordinoima hanke, jota toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Jalkapallon Pelaajayhdistyksen kanssa. Iso-Britanniasta vuonna 1996 alkanut kampanja on kansainvälinen ja kokoontuu vuosittain eri maiden hankkeiden kesken keräämään hyviä käytäntöjä ja ideoimaan uutta.