Pinnalla-hankkeen kuulumisia alkuvuodelta 2022

14.4.2022







Hankkeen toisen toimintavuoden alkua kuritti korona ja siihen liittyvät rajoitukset, mutta toimintaa käynnistetään reippaasti eri puolilla Suomea. Kesällä järjestettävälle uinninvalvojakoulutuksen 2. kurssille haetaan osallistujiksi maahanmuuttajataustaisia naisia. Myös hankkeen julkaisut edistyvät hyvää vauhtia.

Naisten uintivuorot ja uimaopetus keväällä 2022

Helmikuusta alkaen naiset ovat uineet ahkerasti Espoon Olarissa tiistaisin vapaassa uintivuorossa ja lauantaisin neljässä uintivuorossa: 2 uintiopetusryhmää, vesijuoksuryhmä ja vapaa uintivuoro.

Tulevalle kesälle hanke sai lisäksi uintivuoron Keski-Espoon uimahallin terapia-altaaseen ajalle 29.6-10.8.2022. Vuorolla on tarkoitus järjestää alkeisuimaopetusta pienille tytöille ja teinitytöille/naisille. Allas on matala, joten se soveltuu myös vettä pelkäävien tyttöjen ja naisten opetukseen.

Lieksassa naisten uintivuorot ja uimaopetus jatkuvat edelleen keväällä 2022 kaupungin, Lieksan Somaliperheyhdistyksen ja Lieksan tukipisteen yhteistyönä. Lieksan tilanne edustaa hankkeen tavoitteita, joissa hankkeen antaman alkusysäyksen jälkeen toiminta jatkuu paikallistoimijoiden voimin.Myös Jyväskylässä jatkuvat naisten omat uintivuorot, vuoroja on tihennetty ja niihin on myös hankittu uimaopetusta hankkeen tuella.
 

Uinninvalvojakoulutus naisille, kurssi nro 2

Kesälle on jälleen tarkoitus järjestää yhteistyössä SUH ryn kanssa uinninvalvojakoulutus, joiden rekrytointi jatkuu vielä huhti-toukokuun ajan.

Mikäli olet kiinnostunut koulutuksesta, ole yhteydessä Riitta Latvioon joko sähköpostitse tai puhelimitse (riiitta.latvio@fimu.fi / 050 551 1197).

 

Hanke kaipaa myös satunnaisia vesijumppa- ja uinninvalvojasijaisia vesiliikuntavuoroille, joten Riittaan voi olla yhteydessä myös tästä kiinnostuneet.


Julkaisut

Toisena toimintavuotena hankkeessa on lisäksi tarkoitus saada naisten oma ääni kuuluviin ja kerätä laajemmin naisten kokemuksia ja palautetta uintivuoroihin liittyen. Uintivuorojen järjestäjiä on myös kuultu ja tarkoituksena on julkaista hyviä käytänteitä sisältävä opas vielä tämän vuoden aikana.

Lisäksi hankkeeseen liittyen on tuloillaan blogikirjoitus yhteistyössä Likesin ja SUHin kanssa. Juuri julkaistussa Teemu Pauhan & Johanna Konttorin toimittamassa kirjassa Suomalaiset muslimit on Riitta Latvion artikkeli ”Muslimit liikkujina ja liikuttajina”, jossa käsitellään naisten vesiliikuntaa eri kulttuurien kontekstissa: https://www.gaudeamus.fi/teos/suomalaiset-muslimit/


Maakuntapilotit: Kymenlaakso ja Kanta-Häme

Toisena toimintavuotenaan Pinnalla-hankkeella on tarkoitus löytää yhteistyökumppaneita maakunnista Kymenlaakson ja Kanta-Hämeen alueilta naisten vesiliikuntavuorojen aloittamiseksi esimerkiksi Kotkassa, Kouvolassa, Riihimäellä ja/tai Hämeenlinnassa.

Hankkeessa vuonna 2021 tehdyn kartoituksen mukaan valituissa maakunnissa on hyvin kohderyhmää, mutta vähän tarjontaa. Kutsut, joilla eri paikkakuntien toimijoita haetaan mukaan toimintaan lähtevät heti pääsiäisen jälkeen.

Mikä Pinnalla-hanke?