Pinnalla-hankkeen kuulumisia, kevät 2024

28.3.2024
Opetus- ja kulttuuriministeriön, Sjunde Mars -sekä Geselliussäätiöiden rahoittama hankekausi on päättymässä 31.3. Uutta avustuspäätöstä odotellessa toiminta jatkuu Brita Maria Renlundin muistosäätiön myöntämän avustuksen turvin.

Brita Maria Renlundin muistosäätiö on myöntänyt FIMUlle 15.000€ avustuksen maahanmuuttajataustaisten tyttöjen vesiliikuntamahdollisuuksien edistämiseen. Avustus käytetään Pinnalla-hankkeessa uimakoulujen ja muun vesiliikunnan järjestämiseen tytöille ja nuorille naisille eri puolella Suomea, sekä tukemaan maahanmuuttajataustaisten nuorten naisten koulutusta vesiliikunnan ohjaajiksi.

Kevään uimaopettajakoulutuksesta valmistui yhteensä 7 uutta maahanmuuttajataustaista uimaopettajaa. Uudet naisopettajat pääsevät hankkimaan kokemusta BRM-muistosäätiön tuella järjestettävissä uimakouluissa keväällä ja kesällä 2024.

BRM-avustuksen turvin toimintaa ollaan jo suunnittelemassa mm. Tampereelle, Lieksaan, Espooseen ja Vantaalle ja yhteistyökumppaneita etsitään parhaillaan eri puolilta Suomea. Toivomme yhteistyökumppaneita maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuusyhdistyksistä sekä kunnallisista liikuntapalveluista. Ottakaa yhteyttä ja aloitetaan suunnittelu yhdessä!

Kesälle on haettu säätiöavustuksia tyttöjen ja naisten hyvinvointiretkien jatkamiseksi vuonna 2024. Saimme hyvää palautetta viime vuoden retkistä ja vesiturvallisuuskoulutuksista ja rahoituksen salliessa toimintaa jatketaan yhdessä FIMUn Catch’nServe-projektin kanssa.

Alkuvuonna toteutettiin yhteistyössä Folkhälsanin kanssa vauvauintipilotti, johon osallistui 5 perhettä. Vauvojen ja äitien lisäksi mukaan pääsivät alle 7-vuotiaat sisarukset ja naispuolinen sukulainen tai ystävä. Pienten polskimaan pääsy oli ihana elämys perheille. Jatkoa toivottiin kovasti ja sanaa oli laitettu kiertämään tuttavapiirissä.

FIMUn jäsenyhdistyksille järjestettiin maaliskuussa Miten järjestää vesiliikuntaa? -koulutus, jossa SUHin Anne Hiltunen alusti liittyen turvallisuusnäkökohtiin ja hankekoordinaattori Riitta Latvio avasi hankkeessa kokemuksia ja FIMUn mahdollisuuksia tukea yhdistyksiä. Koulutukseen osallistui jäsenaktiiveja 5 eri yhdistyksestä.

Yhteydenotot ja lisätiedot:

Riitta Latvio, riitta.latvio@fimu.fi, p. 050-5511197

Hanke-esittelyyn