Musiikin julkinen esittäminen

Musiikin julkinen esittäminen

 

Jos kilpailuissa, harjoituksissa tai muissa tilaisuuksissa esitetään musiikkia, on tapahtuman järjestäjä velvollinen maksamaan korvausta musiikin tekijöille, esittäjille, kustantajille ja tuottajille.

Olympiakomitea, Teosto ja Gramex ovat sopineet keskitetysti musiikin esittämiseen liittyvistä tekijänoikeuskorvauksista vuosille 2017 ja 2018.

Sopimusten numerot:

  • Teosto-sopimuksen numero on 70014878
  • Gramex-sopimuksen numero on LII040

Nyt solmitut sopimukset ovat voimassa 31.12.2018 asti. Sopimukset koskevat pääsääntöisesti liitteessä mainittuja lajiliittoja ja niiden jäsenseuroja ja joukkueita. Olympiakomitea on sopinut lajiliittojen kanssa maksuosuuksista. Mukana olevat yhteisöt. Tutustu.

Kun musiikin käyttö on sopimuksen mukaista, ei lajiliittojen, seurojen tai joukkueiden tarvitse hakea erillisiä lupia tai maksaa erillisiä korvauksia.

Sopimukset antavat liitoille ja seuroille oikeuden käyttää musiikkia järjestämässään:

  • liikunta-ja urheilutoiminnassa, esimerkiksi kilpailuissa, harjoituksissa, kilpailu-ja harjoitusalueella sekä liikunta-ja urheilutapahtumissa
  • pienimuotoisissa oheistapahtumissa, esimerkiksi myyjäisissä, juhlissa ja illanvietoissa, näytöksissä sekä leiritilaisuuksissa

Sopimukset edellyttävät, että on kyse:

  • yhteensä alle 15 000 hengen liikunta- ja urheilutapahtumasta
  • yhteensä alle 200 hengen oheistapahtumasta
  • lajiliiton, seuran tai joukkueen järjestämästä tapahtumasta, toiminnasta tai tilaisuudesta

Olympiakomitean ja Teoston välisen sopimuksen mahdollistamaan musiikin käyttöön voi tutustua taulukon avulla. Taulukko antaa suuntaa myös Gramexin sopimuksen osalta.

Huom. Sopimukseen kuuluva pieni tallennuslupa koskee ainoastaan Teoston osuutta, Gramexin lupaa tulee tiedustella: p. 030 6705 030 tai asiakaspalvelu@musiikkiluvat.fi.

Huom. Sopimukset eivät kata kaikkea musiikin esittämistä, esimerkiksi elinkeinotoimintaa, ammattimaisia esiintyjiä, musiikin internetkäyttöä, suoratoistopalveluita (esim. Spotify) eikä huvitilaisuuksia. Erityistapausten linjanvedoista ja hinnoista tapahtuman järjestäjän tulee neuvotella sekä Teoston että Gramexin kanssa.

Lisätietoja sopimuksista: